Anti-racisme filmpje van Meghan uit 2012 duikt op

Het overlijden van de Amerikaan George Floyd heeft heel wat ophef veroorzaakt in de wereld over racisme en politiegeweld in de Verenigde Staten. Nu is er ook ineens een video uit 2012 opgedoken waarin Meghan praat over racisme en hoe zij daarmee te kampen heeft gehad.

In het filmpje vertelt Meghan, dochter van een witte vader en zwarte moeder, hoe haar bi-racialiteit haar heeft gemaakt tot de vrouw die ze nu is. “De meeste mensen konden mij nooit echt thuisbrengen, omdat ik er niet persé zwart of wit uitzag. Dus ik heb me heel lang een buitenbeetje gevoeld. Daarbij heb ik ook hele vervelende, kwetsende woorden naar mijn hoofd geslingerd gekregen. Hoewel me dat ontzettend raakte, heeft het me ook gevormd.”

Meghan vertelt verder: “Een paar jaar geleden hoorde ik iemand het N-woord zeggen tegen mijn moeder. Dat gaf me te denken. Naast persoonlijk geraakt te worden door racisme, is ons land en eigenlijk de hele wereld ermee besmet. Ik ben ontzettend trots op mijn afkomst, maar ik hoop dat als ik ooit kinderen krijg mensen wat meer ‘openminded’ zijn en dat het heel normaal is om in een gemixte wereld te leven.”

De reden dat Meghan en Harry besloten om het Verenigd Koninkrijk te verlaten had was onder andere beïnvloedt door de racistische manier waarop Meghan door de Britse pers zou zijn aangevallen. Ze verhuisden samen met hun zoontje Archie naar Los Angeles, het voormalige thuis van Meghan.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen