Anne prijst veerkracht Australische boeren

De Britse prinses Anne heeft in het Australische Brisbane haar bewondering en waardering uitgesproken voor de landbouw en veeteelt in de deelstaat Queensland. De prinses deed dat bij de opening van de 26e internationale landbouwconferentie van de Royal Agricultural Society of the Commonwealth.

Queensland staat wereldwijd bekend om de hoge kwaliteit van het rundvlees, aldus Anne, en de deelstaat is wereldleider op het gebied van dierlijke productie en voedseltechnologie en management. En dat ondanks de talrijke tegenslagen van de afgelopen jaren, zoals aanhoudende droogte en overstromingen.

Anne prees de ''buitengewone kracht en veerkracht'' van de Australische agrarische sector. "Diegenen onder ons die in iets nattere plaatsen leven, hebben denk ik geen idee wat een droogte hier echt betekent, en we hebben een enorme sympathie voor die boeren die daar mee te maken hebben. Ik weet dat het even regende toen ik aankwam, maar ik vermoed dat dat niet genoeg was.''

Prinses Anne is voor 4 dagen in Australië om tal van liefdadigheidsinstellingen en organisaties waarbij zij is betrokken, te bezoeken.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen