Andrew weigert te getuigen in sekszaak

De Britse prins Andrew is gevraagd om onder ede een verklaring af te leggen over de beschuldigingen dat hij een meisje van zeventien zou hebben misbruikt. De Amerikaanse advocaten van de nu 31-jarige Virginia Roberts hebben daartoe vorige week een brief geschreven naar Buckingham Palace.

De brief bevat onder meer een foto van de prins met zijn arm om het middel van de toen 17-jarige Roberts. Andrew krijgt het formele verzoek om onder ede te worden gehoord over 'de contacten' die hij had met het meisje. In haar officiële verklaring zegt Roberts volgens Britse media drie keer seks met de prins te hebben gehad: één keer in Londen, eens in New York en een keer tijdens een orgie met acht andere minderjarige meisjes op de Maagdeneilanden. Volgens de advocaten van Roberts zou de brief aan Andrew overigens na weigering door de ontvanger naar hen zijn teruggestuurd.

Roberts werkte voor de Amerikaanse miljonair Jeffrey Epstein, die zelf heeft bekend zeker één keer een minderjarige te hebben misbruikt. Epstein zou Roberts hebben opgedragen zichzelf te overtreffen om de prins tevreden te houden, verklaarde ze.

Buckingham Palace heeft de beschuldigingen steeds met klem ontkend. Andrew spreekt donderdag tijdens het World Economic Forum in Davos en grijpt naar verwachting die gelegenheid om zichzelf te verdedigen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen