Ghislaine Maxwell Kevin Spacey

Andrew trekt ten strijde

De geplaagde prins was maandenlang niet van plan aan een rechtszaak mee te werken. Nu wil hij dat een jury een oordeel velt over de aanklachten tegen hem.

De prins ontkent dat hij samenwerkte met Harvey Epstein bij het smokkelen van minderjarige meisjes, met als doel die seksueel te misbruiken. In een 11 pagina’s tellende document ontkent Andrew iets verkeerds te hebben gedaan, maar hij erkent wel dat hij Epstein ‘in of rond 1999’ heeft ontmoet.

Epstein, een veroordeelde zedendelinquent, werd in juli 2019 opgepakt voor sekshandel in meisjes van nog maar 14 jaar. Hij pleegde ongeveer een maand later zelfmoord in een gevangenis in Manhattan.

Gevraagd om commentaar zeiden Giuffre’s advocaten: ‘Andrew gaat verder met het ontkennen van enige kennis of informatie over de beschuldigingen tegen hem, en met het beschuldigen van het slachtoffer van het misbruik dat zij het op een of andere manier over zichzelf heeft afgeroepen.’

‘We kijken ernaar uit om Prins Andrew te confronteren met zijn ontkenningen en pogingen om mevrouw Giuffre de schuld te geven van haar eigen misbruik.’

LEES OOK:

ANDREW IN HET KORT

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: The Guardian