Andrew in het kort

Vandaag is alweer een cruciale dag voor de Britse prins Andrew. We vatten het even samen.

Andrew wordt ervan beschuldigd dat hij seks heeft gehad met de toen minderjarige Victoria Roberts, die nu Giuffre heet. Dat zou zijn gebeurd in het kader van het pedofielennetwerk van de inmiddels overleden Jeffrey Epstein.

Epsteins rechterhand Ghislaine Maxwell is schuldig bevonden aan haar rol in het netwerk.  Ze kan 70 jaar cel krijgen, maar ook namen noemen in ruil voor strafvermindering. Bijvoorbeeld die van Andrew. Die op een foto staat met zijn arm om de naakte middel van de 17-jarige Roberts. In het huis van Maxwell.

Uit net openbaar gemaakte stukken blijkt, dat Roberts enkele jaren een deal heeft gesloten met Epstein. In ruil voor veel geld zou ze hem vrijpleiten, plus iedereen die in verband met Epstein zou worden aangeklaagd.

Gejuich in het Andrew- kamp, want het lijkt erop dat hij daar ook door wordt gedekt. Maar zelfs als de Amerikaanse rechter dat ook vindt, blijft staan dat hij zich in een wereldwijd misbruiknetwerk aan tenminste een meisje heeft vergrepen.

In het Verenigd Koninkrijk doet  nu het gerucht de ronde dat hij dit jaar niet aan de festiviteiten rond de jubilerende Elizabeth zal deelnemen. Alles om The Firm te beschermen.

LEES OOK:

PRINS ANDREW MOET GETUIGEN IN MISBRUIKZAAK

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.