Placeholder

Aftellen tot bevalling Catherine

De hertogin van Cambridge staat op het punt te bevallen van haar tweede kindje met de Britse prins William. Het verloop van Catherines zwangerschap kende een moeilijk begin.

Clarence House maakte op 8 september vorig jaar bekend dat William en Catherine in verwachting zijn van een tweede kindje. Het Koninklijk Huis zag zich, net als bij de vorige zwangerschap van de hertogin van Cambridge, genoodzaakt om de zwangerschap al in een vroeg stadium bekend te maken.

Catherine had namelijk wederom last van een extreme vorm van zwangerschapsmisselijkheid. Hierdoor kon de vrouw van William zes weken lang haar koninklijke verplichtingen niet nakomen. Bij de zwangerschap van prins George had Catherine hier ook last van, alleen kon ze toen na twee weken weer aan het werk.

Weer aan het werk

In totaal moest Catherine zestien verplichtingen afzeggen, waaronder de openingsceremonie van prins Harry’s Invictus Games en een tweedaags bezoek aan het eiland Malta. Op 21 oktober hervatte de hertogin haar werk en verwelkomde toen in Londen samen met William de president van Singapore.

Catherine ging eind maart met zwangerschapsverlof. Tijdens haar laatste verplichting op 27 maart sprak de hertogin met kansarme kinderen uit de Londense buitenwijken. Twee weken daarvoor, tijdens een bezoek aan het Brookhill Children's Centre in de Londense wijk Woolwich, verklapte Catherine dat ze halverwege april is uitgerekend.