Aandoenlijk: dit is Elizabeths koosnaampje voor echtgenoot Philip

Zo af en toe komt er een stukje info naar buiten over royals die je een regelrechte glimlach bezorgt. Dat is zeker het geval bij het lezen van dit leuke weetje over koningin Elizabeth en haar man, prins Philip.

Het is even aandoenlijk als hartstikke normaal. Want natuurlijk hebben (veel) geliefden een koos- of bijnaampje voor hun partner. Maar het is goed om je te realiseren dat royals ook maar mensen zijn. Elizabeth heeft met haar 93 jaar (volgende week wordt ze 94!) een schattige nickname voor Philip, die 98 jaar is en op 10 juni 99 hoopt te worden.

Lees ook:

Zij noemt hem namelijk sausage, worstje. Omdat Philip groot fan is van het traditionele Engelse ontbijt. Compleet met witte bonen in tomatensaus, eieren, bacon en… juist ja, worst! Dat laatste is zijn favoriete deel van het ontbijt. Toen hij en Elizabeth elkaar onlangs na lange tijd weer écht konden zien – Philip koos voor een periode van rust gezien zijn hoge leeftijd, terwijl Elizabeth hard doorwerkte in de coronacrisis – ontbeten zij samen en werd van de sausage extra veel geserveerd.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA