Britain Royals

94-jarige Queen presenteert haar nieuwe ‘firm’

Ze is dan wel 90+, maar dat betekent niet dat de Britse koningin stilzit. Queen Elizabeth heeft namelijk haar nieuwe ‘firm’ bekendgemaakt. Dat zijn acht leden van het koninklijk huis die komend jaar koninklijke taken namens de familie zullen uitvoeren. Dit jaar horen prins Harry, Meghan en prins Andrew niet bij dat clubje.

Afgelopen week werd de nieuwe firm samen op de foto gezet aan het einde van de Royal Train Tour van William en Catherine. Daarop zijn prins Edward, gravin Sophie, prins William, hertogin Catherine, prins Charles, gravin Camilla, prinses Anne en de koningin zelf te zien. Het groepje wordt ook wel the firm genoemd, oftewel het bedrijf, omdat alle leden taken uitvoeren namens het koninklijk huis.

Harry, Meghan en Andrew behoorden eerder ook tot de firm. Harry en Meghan legde eerder echter hun koninklijke taken neer om wat meer buiten de spotlight te leven. Andrew, het derde kind van koningin Elizabeth, was goed bevriend met veroordeeld zedendelinquent Jeffrey Epstein. De prins is niet beschuldigd van strafbare feiten maar werd wel gevraagd om mee te werken aan het onderzoek. Dat weigerde hij. Als Andrew zijn houding tegenover de Amerikaanse overheid niet verandert, zou hij volgens bronnen niet meer welkom zijn op familiebijeenkomsten.

LEES OOK:

Ex-militair prins Harry blij met deze nieuwe training in het leger

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.