Britain Royalty

94-jarige Queen en haar 99-jarige man krijgen binnenkort vaccin

Binnen enkele weken zullen de Britse koningin Elizabeth en haar man Philip het coronavaccin krijgen toegediend. De Queen is ook al op leeftijd met haar 94 jaar, net als haar 99-jarige echtgenoot. Ze krijgen dus geen voorkeursbehandeling, maar vallen in de risicogroep.

Volgens een krant zullen de hoogste leden van het Britse koningshuis onthullen dat ze de inenting hebben gekregen “om meer mensen aan te moedigen de vitale prik te halen”, vanwege de vrees dat zogenoemde anti-vaxxers het enthousiasme ervoor zullen intomen. Buckingham Palace reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om een reactie.

Woensdag heeft het Verenigd Koninkrijk noodtoestemming gegeven aan het Pfizer-BioNTech-coronavirusvaccin. Bewoners van bejaardenhuizen en hun verzorgers zullen de eersten zijn die ingeënt worden, gevolgd door 80-plussers en eerstelijns gezondheids- en zorgpersoneel. Andere ouderen en kwetsbare mensen zullen de volgenden zijn, waarbij de rest van de bevolking prioriteit zal krijgen op basis van leeftijd. In totaal zijn er 40 miljoen doses van het vaccin besteld en zal het naar verwachting een eerste batch van 800.000 doses ontvangen om volgende week te beginnen met vaccineren op grote schaal.

LEES OOK:

Grappig moment voor prins Harry tijdens zoektocht kerstboom

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.