Ireland Duke And Duchess Of Cambridge Visit

7 Fun facts over Kate Middleton

De vrouw van de Britse prins William ziet er altijd tot in de puntjes verzorgd uit. Kate Middleton is daarnaast moeder van prins George (8), prinses Charlotte (6) en prins Louis (3). Maar wat weten we eigenlijk nog meer van de prinses? Hieronder 7 fun facts die je zullen verrassen!

1. Ze heeft drie titels

Als onderdeel van de koninklijke familie heeft Kate maar liefst drie titels: hertogin van Cambridge, gravin van Strathearn (wanneer ze in Schotland is) en Lady Carrickfergus wanneer ze in Noord-Ierland is.

2. Kate is heel goed in sport, drama en muziek

Toen Kate nog op school zat was ze fanatiek bezig met sport. Zo deed ze aan tennis, hockey en netball. Daarnaast hield ze zich ook bezig met drama en muziek.

3. Ze werkte voor een kledingbedrijf

Voordat Kate onderdeel werd van de koninklijke familie werkte ze in Londen als een part-time inkoper voor het kledingbedrijf Jigsaw Junior.

4. Op haar bruiloft droeg ze een tiara van de Queen

Toen Kate in 2011 trouwde, mocht ze de tiara dragen van Queen Elizabeth II. Het exemplaar genaamd ‘Halo Scroll Tiara’ was gemaakt door Cartier in 1936. Het werd cadeau gedaan aan de Queen op haar 18e verjaardag in 1944.

5. Kate heeft een passie voor fotografie

Iets wat veel mensen niet weten is dat Kate graag met een camera in de weer is. Voordat ze met William trouwde, maakte ze foto’s voor haar familiebedrijf.

6. Ze heeft een grote kledingkast

Een grappig feitje: tijdens haar tour door Canada en Los Angeles in juli 2011 droeg ze meer dan 25 (!) verschillende outfits.

7. Ze is één van de meest invloedrijke mensen ter wereld volgens Time Magazine

Time Magazine benoemde haar zelfs twee keer: in 2012 en 2013. 

LEES OOK:

Ook BN’ers reageren op vakantie Willem-Alexander

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP.