×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zorgen om gezondheid hertogin van Alva

  Toestand Spaanse hertogin 'kritiek'

  Zorgen om gezondheid hertogin van Alva

  De Spaanse media verkeren in opperste staat van alarm vanwege de hertogin van Alva. Mariá del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart y de Silva, 88 jaar oud inmiddels, is woensdagmorgen van het ziekenhuis overgebracht naar haar paleis Casa de la Dueñas in Sevilla, waar zich tientallen journalisten hebben verzameld om het laatste nieuws over haar gezondheid te vernemen.


  De gezondheidstoestand van Cayetana, de 18e hertogin van Alva – houdster van de titel die in de Nederlandse geschiedenis synoniem is met onderdrukking en bloedbaden – is kritiek. Ze heeft longontsteking en de medische behandeling is niet aangeslagen. Er zouden ook enkele organen gestopt zijn te werken, zo meldde de krant ABC. Haar biechtvader is inmiddels op het paleis aangekomen.

  De hertogin van Alva (Alba in het Spaans) is wereldrecordhoudster adellijke titels. Zo is ze 7 keer hertogin, 23 keer gravin, 19 keer markgravin, en dan is nog maar een deel meegeteld. Ze werd deze zomer genoemd als geschikte kandidaat voor de troon van een mogelijk onafhankelijk Schotland, waarop ze via haar afstamming van de bastaardzoon van koning James II aanspraak zou kunnen maken.

  Vermogen

  Dat haar vermogen wordt geschat op 3,5 miljard euro sprak de Schotten ook aan. Met de stapel titels komen evenzoveel privileges. De hertogin mag te paard de kathedraal van Sevilla binnenrijden en hoeft niet te knielen voor de paus. Haar peetmoeder was de Spaanse koningin Victoria, echtgenote van koning Alfonso XIII. Ze staat in hoger aanzien dan de koninklijke familie, die zich een aantal jaar geleden zorgen maakte over haar derde huwelijk met de 24 jaar jongere Alfonso Diez Carabantes. Koning Juan Carlos was tegen, maar kon in het openbaar niks zeggen.

  Cayetana’s zes kinderen uit eerdere huwelijken deden dat wel en heel Spanje kon via de bladen van de familievete meegenieten. De hertogin, die net iets te vaak plastische chirurgie heeft gehad, verdeelde alvast haar erfenis, en daarmee was de kou uit de lucht.

  19 november 2014 - 16:44