×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Voetbalclubs beboet voor uitfluiten koning Felipe

  Finale Koningscup werd politieke demonstratie'

  Voetbalclubs beboet voor uitfluiten koning Felipe

  De voetbalclubs FC Barcelona en Athletic Bilbao hebben boetes gekregen voor het uitfluiten van koning Felipe VI door hun fans. Dat gebeurde tijdens de finale om de Koningscup eind mei in Barcelona. Daarmee maakten ze van de wedstrijd een politieke demonstratie, aldus de Spaanse Sportraad maandag.


  De voetbalsupporters van beide clubs zorgden er met gefluit en boegeroep ook voor dat het Spaanse volkslied voorafgaand aan de wedstrijd nauwelijks te horen was. Ook daarvoor zijn Barcelona, dat de strijd om de Copa del Rey met 3-1 won, en Bilbao gestraft.

  Barcelona moet 66.000 euro betalen en de rivaal uit Baskenland 18.000 euro. Ook de voor de bekerfinale verantwoordelijke Spaanse voetbalbond moet dokken omdat het geen afdoende maatregelen had genomen: 123.000 euro.

  Onaanvaardbaar gedrag

  Het is al enkele jaren 'gebruik' dat sportfans uit de naar meer zelfstandigheid strevende autonome regio's Catalonië en Baskenland het Spaanse staatshoofd uitfluiten en het spelen van het volkslied verstoren. Voorafgaand aan de finale in Camp Nou hadden supporters van beide teams ook geen geheim gemaakt van hun voornemen.

  De Sportraad, die de boetes heeft opgelegd, verweet de clubs dan ook geen maatregelen te hebben genomen om te voorkomen dat de wedstrijd uitmondde in een politieke demonstratie met 'onaanvaardbaar gedrag' van de fans.

  28 juli 2015 - 11:16