×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video – Prinses Cristina houdt onschuld vol

  Over echtgenoot Iñaki: 'We praatten niet over geld en zaken'

  Video – Prinses Cristina houdt onschuld vol

  Prinses Cristina heeft donderdag bij haar eerste verhoor in de rechtszaal in Palma op Mallorca alleen antwoord willen geven op vragen van haar eigen advocaat. Ze negeerde vragen en opmerkingen van de advocaat van de burgerorganisatie 'Schone Handen'. Die acht de prinses schuldig aan het meewerken aan belastingontduiking door haar man Iñaki Urdangarín.


  In de ruim twintig minuten dat de zus van koning Felipe VI in het beklaagdenbankje zat verwees Cristina keer op keer naar 'mijn man'. In hem had ze het volste vertrouwen en hij was verantwoordelijk voor alle financiële zaken, zowel privé als bij zijn stichting Nóos als bij de gezamenlijke holding Aizóon.

  Dat Cristina voor de helft eigenaar was van Aizóon, dat volgens justitie werd gebruikt als dekmantel voor ten onrechte via Nóos verkregen inkomsten, was slechts om Iñaki te plezieren. De prinses tekende de jaarrekeningen en papieren zonder er ook maar enige aandacht te besteden. De creditcard die ze van haar Aizóon-rekening had, gebruikte ze ook nooit – ze kende de pincode niet eens – en dat er toch afschrijvingen mee zijn gedaan kon ze niet verklaren.

  "We praatten niet over geld en zaken", echode Cristina de verklaring van haar man eerder in de week. Iñaki zei toen ook dat 's avonds over de kinderen en school werd gesproken, niet over werk. "Hij deed de financiën, ik beheerde de agenda, zowel voor de kinderen als voor de koninklijke taken", aldus de prinses. Zij heeft altijd volgehouden geen weet te hebben gehad van de werkzaamheden van haar man of de vermeende financiële malversaties die hij met zijn zakenpartner Diego Torres volgens justitie heeft gepleegd.

  Cristina hoeft na haar verhoor donderdag voor de rechtbank in Palma op Mallorca voorlopig niet meer in de rechtszaal te verschijnen. Ook haar man kan het verdere verloop van de rechtszaak waarin hij het middelpunt is, op afstand volgen zolang zijn advocatenteam maar een vertegenwoordiger in de zaal heeft.

  4 maart 2016 - 15:37