×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video – Felipe prijst Spanje aan in kersttoespraak

  Spaanse koning houdt pleidooi voor eenheid

  Video – Felipe prijst Spanje aan in kersttoespraak

  Koning Felipe heeft donderdagavond in zijn kersttoespraak een gepassioneerd pleidooi gehouden voor de eenheid van Spanje. De diversiteit van het land is zijn kracht en moet door iedereen worden gekoesterd aldus de koning in zijn 13 minuten durende rede die begon met een lofzang op Spanje. "We hebben vele redenen om ons vanavond Spaans te voelen, en bewondering en respect te hebben voor Spanje. Dat is een diep gevoelde en oprechte emotie, en zorgt voor een zeer legitieme trots", aldus de koning.


  De toespraak was met opzet opgenomen in het Koninklijk Paleis in Madrid, en niet zoals gebruikelijk in de koninklijke werkkamer in het Zarzuela Paleis. "Dit paleis is van alle Spanjaarden en is een symbool van onze geschiedenis die openstaat voor alle burgers die willen weten en begrijpen wat ons verleden is”, aldus de koning, die daarmee nog eens de eenheid van het land wilde onderstrepen.

  Het kennen van de geschiedenis was belangrijk. "Het is verhaal dat iedereen zeker moet weten en onthouden, omdat het ons helpt ons heden te begrijpen en onze toekomst vorm te geven. Het maakt het ook mogelijk onze successen en onze fouten beter te begrijpen; omdat de geschiedenis in belangrijke mate onze identiteit bepaalt."

  Door de keuze van deze bijzondere locatie ontbrak in het decor iedere verwijzing naar Kerstmis, en waren er alleen tijdens het spelen van het Spaanse volkslied aan het slot van de uitzending foto's te zien van het koninklijk gezin. In het verleden, zowel bij de eerdere toespraken van Felipe als bij zijn vader koning Juan Carlos, stonden familiefoto's altijd strategisch opgesteld en kwamen geregeld in beeld.

  25 december 2015 - 12:06