Video: Felipe en Letizia komen aan in Mexico

De Spaanse koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia zijn zondagavond aangekomen op het vliegveld in Mexico-Stad. Het Spaanse koningspaar brengt een driedaags staatsbezoek aan Mexico.

Op de officiële website van het koningshuis valt lezen dat Felipe en Letizia tot en met woensdag 1 juli in Mexico verblijven. Het koningspaar krijgt tijdens hun reis gezelschap van onder andere José Manuel García-Margallo, de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken.

Felipe en Letizia beginnen maandagochtend met een welkomstceremonie, geleid door de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en diens vrouw, aan hun programma. Daarop staan verschillende ontmoetingen en afspraken. Zo zullen Felipe en Letizia maandag worden ontvangen door de burgemeester van Mexico-Stad. Daarna staat er een lunch in het presidentieel paleis op de planning. De eerste dag van het staatsbezoek wordt 's avonds afgesloten met een diner waarbij de Mexicaanse president en de first lady ook aanwezig zijn.

Eerder deze maand brachten Felipe en Letizia ook al een staatsbezoek aan Frankrijk. Dit bezoek zou oorspronkelijk eind maart plaatsvinden, maar werd uitgesteld vanwege de crash met de Airbus van Germanwings, die op 24 maart tijdens een vlucht van Barcelona naar Düsseldorf in Frankrijk neerstortte.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen