×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Victoria op stap met Zweedse strijdkrachten

  De kroonprinses toont haar stoere kant

  Victoria op stap met Zweedse strijdkrachten

  De Zweedse kroonprinses Victoria heeft woensdag haar legeruniform uit de kast gehaald voor een bezoek aan de Lijfgarde, een van de oudste regimenten van de Zweedse strijdkrachten.


  Bij haar uitstapje naar Kungsängen kreeg Victoria tekst en uitleg over de werkzaamheden van het 13e veiligheidsbataljon en mocht ze zelf een simulator uitproberen en ook maakte ze kennis met nut en noodzaak van de inzet van honden. De Zweedse kroonprinses neemt regelmatig een kijkje bij de strijdkrachten, en neemt af en toe ook deel aan oefeningen waarbij de make-up probleemloos plaats maakt voor camouflage strepen op haar gezicht. Dat was woensdag echter niet nodig. De Lijfwacht is bijna 500 jaar oud en werd opgericht om koning Gustav Vasa ook daadwerkelijk te beschermen. Ook nu nog levert dit legeronderdeel de bewakers van het Koninklijk Paleis, en speelt de Lijfwacht een rol bij bijvoorbeeld officiële ontvangsten. Daarnaast heeft de ‘Livgarde’ belangrijke militaire taken, zoals het voorbereiden van soldaten op inzet bij internationale missies.

  10 januari 2019 - 12:31