×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Verrassend bezoek voor zieke koning Juan Carlos

  Verhoudingen met Cristina herstellen langzaam

  Verrassend bezoek voor zieke koning Juan Carlos

  De Spaanse koning Juan Carlos heeft maandag na het verlaten van de afdeling intensieve zorg van de universiteitskliniek Quirónsalud in Madrid opvallend ziekenbezoek gekregen. Jongste dochter prinses Cristina kwam samen met drie van haar vier kinderen een kleine veertig minuten op visite. Reden voor Spaanse media om te concluderen dat de verhoudingen in de koninklijke familie zich langzaam herstellen.

  Cristina was jarenlang persona non grata aan het hof vanwege de juridische procedures die tegen haar en echtgenoot Iñaki Urdangarin liepen wegens een lange lijst van misdrijven, waaronder witwassen en belastingontduiking. Juan Carlos drong er bij zijn dochter op aan haar aanspraken op de troon op te geven en na de troonswisseling in 2014, waarbij zij niet aanwezig was, ontnam koning Felipe haar de extra titel van hertogin van Palma.

  Iñaki zit inmiddels ruim een jaar in de gevangenis en Cristina, die werd vrijgesproken, is weer een enkele keer bij familiebijeenkomsten gezien. Moeder koningin Sofia en zus prinses Elena hebben de contacten nooit verbroken, in tegenstelling tot Felipe en zijn vrouw Letizia. Maar Cristina was nog niet eerder samen met haar kinderen gespot bij familiebezoek zoals nu in het ziekenhuis met zoons Juan Valentin en Miguel en dochter Irene. Oudste zoon Pablo ontbrak. Hij is van de handbalploeg van Hannover Burgdorf overgestapt naar HBC Nantes en moest daar trainen.

  Koning Juan Carlos (81) onderging zaterdag een driedubbele bypassoperatie en herstelt goed, aldus de ziekenhuisdirecteur.

  27 augustus 2019 - 14:24