Twee missen voor overleden Infanta Pilar

De Spaanse koninklijke familie houdt komende week een rouwmis voor de eerder deze maand overleden Infanta Pilar (83), de oudste zus van koning-emeritus Juan Carlos en tante van koning Felipe.

De plechtigheid wordt woensdag gehouden in de kerk van het Koninklijk Klooster Escorial. Twee dagen later wordt er ook een mis gelezen in de La Almudena kathedraal in Madrid.

Het hof heeft bevestigd dat beide koningsparen aanwezig zullen zijn in het Escorial, waar zich ook het pantheon van de Spaanse koningen bevindt. Pilar had het recht daar begraven te worden maar koos voor de bijzetting van de urn met haar as in het familiegraf van haar in 1991 al overleden echtgenoot Luis Gómez-Acebo op de San Isidro-begraafplaats in Madrid.

De verwachting is dat ook andere leden van de koninklijke familie bij de mis zullen zijn. Niet duidelijk is of de koningsparen ook naar de kathedraal komen. Waar volgens Spaanse media vrienden en bekenden van de Infanta worden verwacht.

Pilar overleed op 8 januari na een lang gevecht met kanker. Ze was twee dagen later in alle beslotenheid gecremeerd en bijgezet in het familiegraf.