×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Twee missen voor overleden Infanta Pilar

  Beide koningsparen aanwezig

  Twee missen voor overleden Infanta Pilar

  De Spaanse koninklijke familie houdt komende week een rouwmis voor de eerder deze maand overleden Infanta Pilar (83), de oudste zus van koning-emeritus Juan Carlos en tante van koning Felipe.


  De plechtigheid wordt woensdag gehouden in de kerk van het Koninklijk Klooster Escorial. Twee dagen later wordt er ook een mis gelezen in de La Almudena kathedraal in Madrid.

  Het hof heeft bevestigd dat beide koningsparen aanwezig zullen zijn in het Escorial, waar zich ook het pantheon van de Spaanse koningen bevindt. Pilar had het recht daar begraven te worden maar koos voor de bijzetting van de urn met haar as in het familiegraf van haar in 1991 al overleden echtgenoot Luis Gómez-Acebo op de San Isidro-begraafplaats in Madrid.

  De verwachting is dat ook andere leden van de koninklijke familie bij de mis zullen zijn. Niet duidelijk is of de koningsparen ook naar de kathedraal komen. Waar volgens Spaanse media vrienden en bekenden van de Infanta worden verwacht.

  Pilar overleed op 8 januari na een lang gevecht met kanker. Ze was twee dagen later in alle beslotenheid gecremeerd en bijgezet in het familiegraf.

  26 januari 2020 - 15:08