Placeholder

Tante koning Felipe had vennootschap in Panama

Slecht nieuws voor de Spaanse koning Felipe. Hij mag dan proberen open te zijn over de koninklijke financiën, zijn familie heeft andere ideeën zo blijkt uit de onthullingen van de zogenoemde Panama Papers. Daarin wordt ook zijn tante Pilar, zus van koning-emeritus Juan Carlos, genoemd. Zij had veertig jaar lang een vennootschap in Panama.

Pilar de Borbón (79) had de boodschap van haar neef overigens wel begrepen. Enkele dagen na het aftreden van haar broer in juni 2014 werd de vennootschap opgeheven. Niet bekend is waarvoor de constructie werd gebruikt, maar de naam 'Delantera Financiera' – Financiële Façade – doet niet meteen denken aan een charitatieve instelling. Het hebben van een buitenlandse rekening is overigens niet in strijd met de wet.

Volgens Spaanse media, die maandag de eerste brokstukken oppikken van de onthullingen van de Panama Papers, was ook Pilars echtgenoot Luis Gómez-Acebo destijds betrokken bij het in mei 1969 opgerichte Delantera Financiera, en vanaf 2006 is hun zoon Bruno Gómez-Acebo penningmeester.