×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Tante koning Felipe had vennootschap in Panama

  Tante koning Felipe had vennootschap in Panama

  Slecht nieuws voor de Spaanse koning Felipe. Hij mag dan proberen open te zijn over de koninklijke financiën, zijn familie heeft andere ideeën zo blijkt uit de onthullingen van de zogenoemde Panama Papers. Daarin wordt ook zijn tante Pilar, zus van koning-emeritus Juan Carlos, genoemd. Zij had veertig jaar lang een vennootschap in Panama.


  Pilar de Borbón (79) had de boodschap van haar neef overigens wel begrepen. Enkele dagen na het aftreden van haar broer in juni 2014 werd de vennootschap opgeheven. Niet bekend is waarvoor de constructie werd gebruikt, maar de naam 'Delantera Financiera' – Financiële Façade – doet niet meteen denken aan een charitatieve instelling. Het hebben van een buitenlandse rekening is overigens niet in strijd met de wet.

  Volgens Spaanse media, die maandag de eerste brokstukken oppikken van de onthullingen van de Panama Papers, was ook Pilars echtgenoot Luis Gómez-Acebo destijds betrokken bij het in mei 1969 opgerichte Delantera Financiera, en vanaf 2006 is hun zoon Bruno Gómez-Acebo penningmeester.

  4 april 2016 - 11:08