×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spanje hoefde Gibraltar niet terug

  Uit angst voor stappen van Marokko

  Spanje hoefde Gibraltar niet terug

  Spanje liet het eiland Gibraltar in de jaren tachtig links liggen uit angst voor stappen van Marokko. Dat schrijft de Britse krant Daily Express op basis van uitgebrachte details van een ontmoeting tussen de Spaanse koning Juan Carlos en de Britse koningin Elizabeth II in 1983.


  Gibraltar is in handen van de Britten. De Spaanse koning liet in 1983 aan de Britse koningin weten dat hij "Gibraltar niet per se terug hoefde". Hij koos hiervoor omdat hij vreesde dat Marokko dan Ceuta en Melilla zou claimen. Die steden vallen tot op de dag van vandaag onder de macht van Spanje.

  Dat Gibraltar niet bij Spanje hoort, leidt al jaren tot spanningen tussen Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Zo leidde het er in 1969 toe dat generaal Franco het grensverkeer met het eiland dicht gooide. De Engelsen dreigden in de jaren tachtig op hun beurt om de toelating van Spanje tot de Europese Economische Gemeenschap te dwarsbomen.

  3 januari 2014 - 11:59