Spain Pandemic Coronavirus Covid19 Tribute

Spaanse royals slaan Catalonië nog even over

Het Spaanse hof heeft bekend gemaakt dat koning Felipe en koningin Letizia vrijdag niet zoals gedacht naar Catalonië gaan, maar naar Baskenland. Het koningspaar is bezig aan een tournee langs zestien van de zeventien autonome regio’s en volgens eerdere berichten, die trouwens nooit door het paleis zijn bevestigd, zou Catalonië nu aan de beurt zijn.

De rondreis is bedoeld om tijdens de coronacrisis aandacht te vestigen op de bezienswaardigheden in elk van de gebieden. Het is echter niet bekend welke plekken het Felipe en Letizia zullen bezoeken. Er is dus geen officiële agenda, maar de Spaanse media hebben wel een informeel schema. 

De royals willen flexibel blijven, helemaal omdat niet alle delen van Spanje koningsgezind zijn. Op die manier hopen ze massale protesten voor te zijn. Die waren voor vrijdag door verschillende groeperingen en politieke partijen al aangekondigd in Figueres en Barcelona, indien Felipe en Letizia daar zouden komen.

Om deze reden is het ook niet bekend wanneer het koningspaar wel naar de naar zelfstandigheid strevende regio gaat. Volgens het voorlopige schema gaan koning en koning de komende tijd naar Extremadura (22 juli), Galicië (25, op het feest van de heilige Jacobus), Navarra (27), Cantabrië (29) en Asturië (30).

Lees ook:

Charles feliciteert afgestudeerde luchtvaartcadetten

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen