×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spaanse prinses vervolgd voor witwassen

  Cristina op 8 maart voor de rechter

  Spaanse prinses vervolgd voor witwassen

  De Spaanse justitie verdenkt prinses Cristina van het witwassen van geld en belastingontduiking. De jongste dochter van koning Juan Carlos moet op 8 maart voor de rechter verschijnen, aldus de Spaanse krant El País dinsdag.


  De prinses zou een rol hebben gespeeld in het gesjoemel met geld van stichting Noós, een liefdadigheidsorganisatie. Haar echtgenoot Iñaki Urdangarín was bestuurder van die organisatie. Hij is al langer verdacht van geknoei met miljoenen euro's die voor de stichting waren bestemd.

  Rechter José Castro liet weten dat er twee belangrijke redenen zijn voor de dagvaarding van de prinses. Hij vindt dat er duidelijkheid moet komen over het mogelijke aandeel van Cristina in het schandaal. Ook wil de rechter laten zien dat iedereen voor de wet gelijk is.

  De advocaten van de prinses zeggen dat Cristina zich niet schuldig heeft gemaakt aan fraude. Ze zou niet betrokken zijn geweest bij de zakelijke activiteiten van haar man en ook niet op de hoogte zijn geweest van de financiële situatie van de liefdadigheidsstichting.

  7 januari 2014 - 10:25