Placeholder

Spaanse prinses Cristina opnieuw in opspraak

De Spaanse prinses Cristina krijgt opnieuw een storm van kritiek te verduren. De jongste dochter van koning Juan Carlos zou bijna 140.000 euro aan publiek geld hebben uitgegeven aan meubels voor haar villa in Barcelona, meldt El Mundo.

Cristina en haar man Iñaki Urdangarin besteedden volgens het dagblad maar liefst 138.834 euro aan het herinrichten van hun kapitale woning in de Spaanse metropool. Ze zouden onder meer sofa's, tapijtjes en gordijnen hebben aangeschaft.

Het is niet de eerste kritische noot over hun uitgavenpatroon. Onlangs schreven Spaanse media dat het koppel voor in totaal zo'n 6500 euro aan belastinggeld op safari in Zuid-Afrika was gegaan en een weekend in Rome had doorgebracht.

De autoriteiten zijn al een tijdje bezig met een onderzoek dat moet uitwijzen of de twee zich schuldig gemaakt hebben aan fraude. Het stel wordt ervan verdacht tot wel 6 miljoen euro van de non-profitorganisatie Nóós te hebben verdoezeld.

De prinses en haar veelbesproken echtgenoot zouden een deel van dat geld bij hun adviesbureau Aizoon hebben ondergebracht. Vervolgens zouden ze persoonlijke uitgaven bij Aizoon hebben afgeschreven als zakelijke uitgaven.