×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spaanse prinses Cristina opnieuw in opspraak

  Spaanse prinses Cristina opnieuw in opspraak

  De Spaanse prinses Cristina krijgt opnieuw een storm van kritiek te verduren. De jongste dochter van koning Juan Carlos zou bijna 140.000 euro aan publiek geld hebben uitgegeven aan meubels voor haar villa in Barcelona, meldt El Mundo.


  Cristina en haar man Iñaki Urdangarin besteedden volgens het dagblad maar liefst 138.834 euro aan het herinrichten van hun kapitale woning in de Spaanse metropool. Ze zouden onder meer sofa's, tapijtjes en gordijnen hebben aangeschaft.

  Het is niet de eerste kritische noot over hun uitgavenpatroon. Onlangs schreven Spaanse media dat het koppel voor in totaal zo'n 6500 euro aan belastinggeld op safari in Zuid-Afrika was gegaan en een weekend in Rome had doorgebracht.

  De autoriteiten zijn al een tijdje bezig met een onderzoek dat moet uitwijzen of de twee zich schuldig gemaakt hebben aan fraude. Het stel wordt ervan verdacht tot wel 6 miljoen euro van de non-profitorganisatie Nóós te hebben verdoezeld.

  De prinses en haar veelbesproken echtgenoot zouden een deel van dat geld bij hun adviesbureau Aizoon hebben ondergebracht. Vervolgens zouden ze persoonlijke uitgaven bij Aizoon hebben afgeschreven als zakelijke uitgaven.

  24 oktober 2013 - 16:01