×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spaanse prinses Cristina gaat niet in beroep

  Dochter Juan Carlos op 8 maart voor de rechter

  Spaanse prinses Cristina gaat niet in beroep

  De Spaanse prinses Cristina gaat niet in beroep tegen de dagvaarding wegens fraude en witwaspraktijken. Ze zal op 8 maart voor de rechter getuigen in de zaak van het gesjoemel met geld van een liefdadigheidsorganisatie, waarin haar echtgenoot Iñaki Urdangarín een belangrijke verdachte is.


  Dat hebben de advocaten van de jongste dochter van koning Juan Carlos zaterdag laten weten. Volgens de advocaten heeft de prinses niets te verbergen.

  Dinsdag werd bekend dat de prinses opnieuw wordt verdacht van witwassen en belastingontduiking. Cristina zou een rol hebben gespeeld in het gesjoemel met geld van stichting Noós. Urdangarín was bestuurder van die organisatie. Hij wordt al langer verdacht van geknoei met miljoenen euro's die voor de stichting waren bestemd.

  Cristina deelde met haar man de zeggenschap over de firma Aizoon. Daar zou door fraude verkregen geld van de stichting Nóos naartoe zijn gesluisd. Cristina gebruikte dat geld voor tal van privé-uitgaven. Volgens de onderzoeksrechter moet de prinses geweten hebben van de herkomst van het geld.

  De advocaten van Cristina wisten vorig jaar met succes een eerdere dagvaarding tegen de prinses van tafel te krijgen. Dat gebeurde met steun van het Openbaar Ministerie, dat ook geen aanleiding zag om Cristina aan pakken.

  11 januari 2014 - 15:05