×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spaanse koninginnen collecteren voor Rode Kruis

  Spaanse koninginnen collecteren voor Rode Kruis

  Koningin Letizia en koningin Sofía van Spanje deden donderdag mee aan de jaarlijkse collectedag van het Spaanse Rode Kruis. Deze traditionele ‘Dia de Banderita’ (dag van de vlag) wordt al meer dan honderd jaar gevierd. Het Spaanse koningshuis is er jaarlijks nauw bij betrokken.


  Letizia begon de dag met een discussiebijeenkomst over opleidings- en werkgelegenheidsinitiatieven voor jongeren. De koningin vergezelde minister Magdalena Valerio van Arbeid, Migratie en Sociale Werkgelegenheid en sprak met jongeren, bedrijven en vrijwilligers over hun kansen in de toekomst.

  Daarna ging Letizia naar het hoofdkantoor van het Rode Kruis om Rode Kruisstickertjes te verstrekken aan burgers die geld doneren. Op foto's is te zien dat ze in haar kraampje onder meer leden van een motorclub ontving.

  De dag van de vlag vormt de grootste bron van inkomsten voor het Spaanse Rode Kruis. Het campagnemotto dit jaar is 'Zeg ja tegen de kindertijd' en is gericht op de duizenden kinderen en jongeren die het risico lopen te worden buitengesloten. Het Rode Kruis steunt ze met schoolmateriaal en huiswerklessen of het zoeken naar gastgezinnen.

  4 oktober 2018 - 20:17