2020 08 19 2

Spaanse koningin Sofia nog niet gespot met kleindochters

De Spaanse media vragen zich hardop af waarom koningin Sofia de afgelopen dagen nog geen enkele keer in het openbaar is gesignaleerd met haar kleindochters Leonor en Sofia. Zowel de koningin als de prinsessen verblijven op Mallorca, waar de koninklijke familie traditioneel een deel van de zomervakantie doorbrengt.

De koningin ging vorig jaar nog een aantal keer met haar kleindochters op pad, maar dit jaar zijn Leonor en Sofia alleen met hun ouders koning Felipe en koningin Letizia op stap geweest. Een aantal media vraagt zich af of hier bewust beleid achter steekt van het paleis om de prinsessen publicitair niet te verbinden met hun opspraak geraakte en naar Abu Dhabi uitgeweken grootvader koning Juan Carlos. Zo’n link zou kunnen worden gelegd wanneer de meisjes worden gefotografeerd met hun oma.

Diezelfde aanname wordt ook weer onderuit gehaald door de gebeurtenissen van vorig jaar, toen de eerste onthullingen over de financiële handel en wandel van Juan Carlos de ronde deden. De koning-emeritus bleef toen op het laatste moment weg van Mallorca, maar koningin Sofia was daar wel en werd een aantal malen gezien met haar kleindochters. Bij een filmvoorstelling van de Lion King bijvoorbeeld. Dat had dit jaar ook gekund, zeker op de dagen dat Felipe en Letizia de andere Balearen-eilanden Menorca en Ibiza bezochten.

Sofia heeft zich sinds het vertrek van haar man – ze was toen al op Mallorca – weinig laten zien. Ze wist dat de pers voor de deur van paleis Marivent stond en had aan alle aandacht geen behoefte.

Lees ook:

Vanuit Hollywood: Harry en Meghan bezig met groots televisieproject

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP.  Beeld: ANP.