×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spaanse koningin knuffelt met babypanda

  Tijdens bezoek aan dierentuin Madrid

  Spaanse koningin knuffelt met babypanda

  De Spaanse koningin Sofia heeft tijdens haar bezoek aan een dierentuin in Madrid geknuffeld met een babypanda. Op foto's van het Spaanse persbureau EFE is haar ontmoeting met het zeldzame zoogdier te zien.


  De panda werd zo'n drie maanden geleden geboren in het Zoo Aquarium en heeft nog geen naam. Mensen kunnen tot 2 december via Facebook stemmen op vijf opties: De Mao, Xing Bao, De Fu, Xi Fu en De Bao. Dat dit Chinese namen zijn, is geen toeval. De geboorte is een nieuw hoogtepunt in een gezamenlijk project van China en Spanje om bedreigde diersoorten te redden.

  Sofia (75) heeft zich al eerder begaan met het lot van de panda getoond. In 2007 opende ze het nieuwe pandaverblijf van de dierentuin, dat speciaal voor de komst van de Chinese panda's Bing Xing en Hua Zuiba uit de grond was gestampt. Deze twee zijn de trotse vader en moeder van het nog naamloze baby'tje dat onlangs het levenslicht zag, melden diverse Spaanse media.

  29 november 2013 - 13:24