Placeholder

Spaans koningspaar zwaait naar het volk

Koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia hebben donderdagmiddag vanaf het balkon van het Koninklijk Paleis in Madrid, het Palacio del Oriente, naar de toegestroomde menigte gezwaaid. Toen de balkondeuren opengingen, stapte de nieuwe koning eerste alleen het balkon op. Al snel voegde Letizia zich ook bij hem.

Ook de dochters van Felipe en Letizia kwamen zwaaien naar de duizenden Spanjaarden die op het koningspaar stonden te wachten. "Een verenigd Spanje is onoverwinnelijk", riep de menigte. Net als: 'Lang leve de koning!'.

Ook koning Juan Carlos en zijn vrouw koningin Sofia voegden zich bij Felipe en zijn gezin. Koningin Sofia gaf haar zoon drie zoenen, ook kuste ze haar schoondochter en kleindochters. Vervolgens gaf ze ook haar man een kus op zijn wang. Na een minuut vertrokken Juan Carlos en zijn echtgenote weer van het balkon, daarna vertrokken ook de meisjes en Letizia. Felipe sloot de balkonscène alleen af.

Vanmiddag vindt er op het paleis nog een besloten receptie plaats, het laatste officiële programma-onderdeel van de dag.