×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spaans koningspaar zwaait naar het volk

  Vanaf balkon koninklijk paleis Madrid

  Spaans koningspaar zwaait naar het volk

  Koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia hebben donderdagmiddag vanaf het balkon van het Koninklijk Paleis in Madrid, het Palacio del Oriente, naar de toegestroomde menigte gezwaaid. Toen de balkondeuren opengingen, stapte de nieuwe koning eerste alleen het balkon op. Al snel voegde Letizia zich ook bij hem.


  Ook de dochters van Felipe en Letizia kwamen zwaaien naar de duizenden Spanjaarden die op het koningspaar stonden te wachten. "Een verenigd Spanje is onoverwinnelijk", riep de menigte. Net als: 'Lang leve de koning!'.

  Ook koning Juan Carlos en zijn vrouw koningin Sofia voegden zich bij Felipe en zijn gezin. Koningin Sofia gaf haar zoon drie zoenen, ook kuste ze haar schoondochter en kleindochters. Vervolgens gaf ze ook haar man een kus op zijn wang. Na een minuut vertrokken Juan Carlos en zijn echtgenote weer van het balkon, daarna vertrokken ook de meisjes en Letizia. Felipe sloot de balkonscène alleen af.

  Vanmiddag vindt er op het paleis nog een besloten receptie plaats, het laatste officiële programma-onderdeel van de dag.

  19 juni 2014 - 13:00