×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spaans koningspaar reist ook naar Argentinië

  Amerika en de toekomst van het Spaans

  Spaans koningspaar reist ook naar Argentinië

  De Argentijnse president Mauricio Macri krijgt voor de tweede keer binnen een week koninklijk staatsbezoek. De Deense koningin Margrethe en haar zoon kroonprins Frederik zijn amper vertrokken of zondag staat het Spaanse koningspaar al op de stoep van de Casa Rosada, het presidentieel paleis in Buenos Aires. Tussendoor had Macri bij een VN-bijeenkomst in zijn land ook nog een ontmoeting met koning Mswati III van Swaziland.

  Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje beginnen zondag aan een driedaags staatsbezoek en gaan woensdag aansluitend naar de Argentijnse stad Cordoba. Daar wonen ze de opening bij van het VIIIe Internationale Congres van de Spaanse taal. Dat brengt meer dan 200 schrijvers, academici, deskundigen en professionals van over de hele wereld bij elkaar om te praten over het onderwerp ,,Amerika en de toekomst van het Spaans. Cultuur en onderwijs, technologie en ondernemerschap.”

  President Macri komen alle buitenlandse bezoeken goed uit. Argentinië staat onder zijn leiding in het middelpunt van de belangstelling en Macri kan zich voorafgaand aan de presidentsverkiezingen later dit jaar afficheren als internationaal staatsman. Daarbij hoopt hij dat de Argentijnen de ook onder zijn bewind voortdurende economische problemen en hoge inflatie zullen vergeten en niet weer zullen kiezen voor de isolatiepolitiek van zijn voorgangers Nestor en Christina Kirchner.

  24 maart 2019 - 19:39