×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spaans koningspaar naar Portugal

  Felipe en Letizia brengen kennismakingsbezoek

  Spaans koningspaar naar Portugal

  Het Spaanse hof heeft bekendgemaakt dat het nieuwe koningspaar volgende week maandag op kennismakingsbezoek gaat in buurland Portugal. Het is de tweede buitenlandse reis van koning Felipe en koningin Letizia die eerder al op audiëntie gingen bij paus Franciscus.


  Uit het programma voor het eendaagse bezoek valt op te maken dat de formule die koning Willem-Alexander vorig jaar bedacht voor de kennismaking met bevriende staatshoofden school heeft gemaakt. Na België met koning Filip lijkt nu ook Spanje de blauwdruk te volgen.

  Dat betekent een ontvangst en lunch bij het staatshoofd, in dit geval bij president Aníbal Cavaco Silva en zijn vrouw Maria in het nationaal paleis in Belém, en ontmoetingen met de Portugese premier Passos Coelho en de voorzitter van het parlement, Assunçao Esteves.

  Volgens het hof staan er in juli nog meer kennismakingsbezoeken op het programma, maar data en bestemmingen zijn nog niet bekendgemaakt. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is in andere landen, wordt de koninklijke agenda doorgaans pas één week van tevoren gepubliceerd. Felipe en Letizia gaan in elk geval snel naar Frankrijk en Marokko.

  3 juli 2014 - 16:15