×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • VIDEO: Spaans koningspaar gniffelt: premier weggestuurd door hoveling

  VIDEO: Spaans koningspaar gniffelt: premier weggestuurd door hoveling

  De Spaanse kranten pakten zaterdag fiks uit met de protocolfout van premier Pedro Sánchez. Die werd vrijdag bij de receptie ter gelegenheid van de nationale feestdag voor het oog van de camera's op zijn vingers getikt door de protocolchef van het paleis. Dit omdat hij zich na het schudden van de handen van koning Felipe en koningin Letizia met zijn vrouw naast hen opstelde, om ook de overige gasten te begroeten. Dat echter was niet de bedoeling. De premier werd gemaand door te lopen.


  De blunder – meer sympathieke media spraken van een misverstand, en het kabinet van Sánchez ontkende dat er een fout was gemaakt – de 'Dia de la Hispanidad' extra pijnlijk voor de deze zomer aangetreden socialistische premier. Bij de militaire parade eerder op de dag in het centrum van Madrid was hij met gefluit en boe-geroep verwelkomd door het publiek, een lot dat eerdere premiers van socialistische huize ook te beurt viel. De nationale feestdag leeft vooral bij aanhangers van de meer nationalistische Volkspartij.

  De ontvangst, zo merkten de kranten op, stond in schil contrast tot het welkom dat het koninklijk gezin kreeg. Voor het eerst kreeg toekomstig troonopvolgster prinses Leonor nu een plek naast haar vader, terwijl haar jongere zus Sofia haar gebruikelijke plaats naast koningin Letizia innam. De wijziging moest de aparte positie van de prinses van Asturië – de titel van de troonopvolgster – benadrukken.

  In Catalonië werd ondertussen licht spottend bericht over de faux pas van de premier van het 'buurland' Spanje. De Catalaanse regering was net als die van Navarra en Baskenland niet vertegenwoordigd bij het defilé, maar Spaanse gezinde inwoners van Catalonië hielden vrijdag wel een grote demonstratie in Barcelona om de eenheid van Spanje te benadrukken.

  14 oktober 2018 - 10:59