×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • VIDEO: Prinses Leonor wordt 13 jaar en speecht voor het eerst

  VIDEO: Prinses Leonor wordt 13 jaar en speecht voor het eerst

  Koning Felipe van Spanje heeft woensdag zijn dochter prinses Leonor voor de leeuwen gegooid. De oudste dochter van Felipe en dus toekomstig troonopvolger mocht op haar dertiende verjaardag haar eerste toespraak geven.


  Leonor trad daarbij in de voetsporen van haar vader, die eveneens op zijn dertiende zijn eerste speech uitsprak. Het Spaanse koningshuis had een mooie gelegenheid gevonden voor Leonors debuut, bij de herdenking van de veertigste verjaardag van de Spaanse grondwet. In het Cervantes Institute in Madrid las de Prinses van Asturië het eerste artikel voor.

  Koning Felipe bleef tijdens het moment dichtbij en Leonor kon ook steun putten uit de aanwezigheid van haar moeder koningin Letizia, die glunderend toekeek, en haar zusje Sofia. Beiden zaten op de eerste rij in het publiek. De toespraak ging geheel vlekkeloos. Met een glimlach en een krachtige stem herinnerde ze de aanwezigen eraan dat "de politieke vorm van de Spaanse staat de parlementaire monarchie is".

  Ondanks haar nog jonge leeftijd is Leonor met het uitspreken van haar eerste toespraak weer een stapje dichter bij het invullen van de rol van troonopvolger. Eerder dit jaar werden al kleine stapjes genomen om de prinses naar voren te schuiven. Zo kreeg Leonor in januari – bij haar vaders 50ste verjaardag – de versierselen overhandigd die behoren bij de Orde van het Gulden Vlies, de hoogste onderscheiding in Spanje. Tijdens een bezoek aan 'haar' Prinsdom Asturië kreeg ze bovendien een insigne met edelstenen dat haar rol als Prinses van Asturië bevestigt. Tijdens de nationale feestdag zat ze bovendien voor het eerst gescheiden van haar zus, aan de rechterhand van haar vader. 

  31 oktober 2018 - 16:20