Leonor

Prinses Leonor (15) voor het eerst solo op werkbezoek

Binnenkort gaat de Spaanse prinses Leonor voor het eerst zonder haar vader Felipe of moeder Letizia op pad voor een werkbezoek. Volgens Spaanse media zal de 15-jarige dochter van koning Felipe op 24 maart in Madrid aanwezig zijn bij de viering van het 30-jarig jubileum van het Cervantes Instituut.

Als oudste dochter van koning Felipe is ze de volgende in lijn voor de troon. Op deze manier kan ze zich dus alvast een beetje voorbereiden op haar verantwoordelijkheden. Tijdens het bezoek zal Leonor onder meer een kopie van de grondwet, waar zij in 2018 uit voorlas, schenken aan het instituut. Ook zal Leonor een kopie van Don Quichot meenemen, waar ze vorig jaar samen met haar jongere zus Sofia uit voorlas. Daarnaast krijgt de prinses een rondleiding door de instelling.

Toevallig is Leonor al bekend met de locatie. Op dezelfde plek gaf zij in 2018 haar eerste toespraak. Destijds las de prinses onder toeziend oog van haar vader Felipe het eerste artikel van de Spaanse grondwet voor bij de herdenking van de veertigste verjaardag van de Spaanse grondwet.

LEES OOK:

Zien: Eloise gaat voor het eerst stemmen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.