juan carlos XRay

Poeh! Spaanse tv legde behoorlijk bedrag neer voor jacht op Juan Carlos

De Spaanse televisie had veel geld over voor de jacht op voormalig Spaanse koning, dat blijkt nu. De zoekactie naar zijn mogelijke verblijfplaats heeft de nieuwsdienst van de Spaanse televisiezender RTVE in augustus 17.764 euro gekost. Directeur Rosa María Mateo liet dat weten uit zijn antwoorden op vragen van de Partido Popular, de grootste oppositiepartij in het Spaanse parlement.

Juan Carlos vertrok op 3 augustus halsoverkop uit Spanje, omdat er flink wat financiële misstanden op zijn naam staan. Om de druk van de ketel te halen, met name voor zijn zoon koning Felipe, besloot hij even uit beeld te verdwijnen. Het paleis maakte echter alleen bekend dat Juan Carlos het land had verlaten, zonder te vertellen waar hij naar toe was gegaan.

Spaanse media en intimi van de in 2014 afgetreden koning kwamen met verschillende opties en suggesties, die naar later bleek allemaal fout waren. Zo werd geopperd dat Juan Carlos naar de Dominicaanse republiek was gevlogen, al dan niet via Portugal. Het buurland van Spanje werd ook genoemd als mogelijke bestemming, evenals Zwitserland waar zijn dochter Cristina woont.

RTVE stuurde naar alle drie genoemde landen een verslaggever en camerateam, waarbij de reis naar de Dominicaanse republiek met 8500 euro het duurste uitpakte. De koning werd echter niet gevonden. Die bleek naar Abu Dhabi te zijn gegaan, waar hij volgens de laatste berichten nog steeds verblijft.

LEES OOK:

Koning in shock: Zoveel zijn Nederlanders gemiddeld aangekomen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.