×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Parma staat stil bij overlijden Carlos Hugo

  Dinsdag precies vijf jaar geleden

  Parma staat stil bij overlijden Carlos Hugo

  Het is dinsdag precies vijf jaar geleden dat prins Carlos Hugo van Bourbon-Parma overleed. In het Italiaanse Parma werd de ex-echtgenoot van prinses Irene tijdens een mis in de basiliek Santa Maria della Steccata herdacht.


  Prins Carlos Hugo (80) overleed op 18 augustus 2010 in een ziekenhuis in Barcelona na een lange strijd tegen kanker. Kort daarvoor was hij in Wijk bij Duurstede nog aanwezig geweest bij het burgerlijk huwelijk van prins Carlos, zijn oudste zoon en opvolger als hertog van Parma en Piacenza. Vanwege het overlijden moest het kerkelijk huwelijk worden uitgesteld.

  Het stoffelijk overschot van de prins, die in de jaren zestig en zeventig met zijn familie aanspraak maakte op de op dat moment vacante Spaanse troon, werd van Barcelona via Den Haag naar Italië overgebracht, waar Carlos Hugo uiteindelijk werd bijgezet in de Santa Maria della Steccata-basiliek in het hartje van Parma.

  Zijn vier kinderen en hun aanhang bezoeken Parma minstens eens per jaar om de aloude dynastieke banden met dit voormalige hertogdom waaraan hun familie haar naam ontleent, aan te halen.

  18 augustus 2015 - 14:52