×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oud-koning Juan Carlos met nieuwe boot in zeilrace

  Oud-koning Juan Carlos met nieuwe boot in zeilrace

  De Spaanse koning-emeritus Juan Carlos staat te trappelen om komende week deel te nemen aan de zeilwedstrijden rond het vakantie-eiland Mallorca. Dat meldt donderdag de plaatselijke Diario de Mallorca in een vooruitblik op de vakantie van de koninklijke familie op het Balearen-eiland. Juan Carlos wordt vrijdag in Palma verwacht.


  Het is voor het eerst sinds 2009 dat Juan Carlos weer deelneemt aan de regatta, maar dit keer in een andere zeilklasse: boten van zes meter. De koning heeft zijn nieuwe zeilschip Bribón laten dopen, de naam die hij door de jaren heen heeft gegeven aan zijn boten. Het is nummer XVII in de reeks. Zoon Felipe heeft eveneens een ander schip, en neemt deel aan de Club Swan 50-klasse. Ook Felipe heeft de naam van zijn boot – Aifos (Sofia omgekeerd geschreven) – overgeheveld naar het nieuwe, in Finland gehuurde vaartuig.

  De aanwezigheid van beide koningen in Palma heeft het aantal aanmeldingen van de media bij de Koninklijke Zeilclub flink opgedreven, aldus Diario de Mallorca. Fotografen en verslaggevers hopen dat Juan Carlos en Felipe tegelijk aan boord gaan van hun boten, al twijfelt de krant of de persdienst van het paleis daar wel op zit te wachten gezien het recent losgebarsten schandaal rond de koning-emeritus. Felipe houdt wellicht liever enige afstand tot zijn andermaal in opspraak geraakte vader.

  Onduidelijk is nog wanneer koningin Letizia en haar dochters Leonor en Sofia naar Mallorca komen. Mogelijk pas op het allerlaatste moment, wanneer er een fotosessie is met het gezin en een aantal ontvangsten zijn voor de lokale gemeenschap.

  26 juli 2018 - 13:28