Spain Netherlands Royalty

Opluchting voor Juan Carlos

Van de drie zaken tegen de in ongenade gevallen voormalige vorst zou er een worden stopgezet.

Okee, dan blijven er nog twee, maar het scheelt toch weer. Terwijl het al een tijdje rondzoemt dat hij uit zijn ballingsoord Abu Dabi naar huis in Spanje terugkeert.

Tijdens het onderzoek naar miljoenenrekeningen in het belastingparadijs Jersey, een Brits eiland in het Kanaal, heeft het Openbaar Ministerie van het Hooggerechtshof in Madrid geen aanwijzingen gevonden voor het instellen van strafvervolging tegen de 84-jarige, meldden de staatstelevisiezender RTVE en andere media maandag.

Sinds 2020 hebben de Spaanse autoriteiten drie onderzoeken ingesteld naar de vader van koning Felipe VI. Naast de Jersey-rekeningen hebben die betrekking op steekpenningen die zouden zijn betaald tijdens de aanleg van een hogesnelheidsspoorlijn in Saudi-Arabië en andere niet-aangegeven schenkingen.

Een Mexicaanse zakenman zou Juan Carlos creditcards hebben verstrekt, die hij bijvoorbeeld zou hebben gebruikt om voor een kleindochter een springpaard te kopen ter waarde van meer dan 10.000 euro. Om strafvervolging wegens belastingfraude te voorkomen, betaalde Juan Carlos ongeveer een jaar geleden meer dan vijf miljoen euro aan achterstallige belastingen.

LEES OOK:

IS JUAN CARLOS ONSCHENDBAAR?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Bunte Illustrierte