×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ophef over mogelijke scheiding Juan Carlos en Sofia

  Koninklijk paleis weigert commentaar

  Ophef over mogelijke scheiding Juan Carlos en Sofia

  De Spaanse koning Juan Carlos en koningin Sofia zouden op het punt staan hun scheiding aan te kondigen. Hun huwelijk bestaat al jaren alleen maar op papier en nu Juan Carlos afstand heeft gedaan van de troon is er geen reden meer de schijn op te houden. Dat meldt de vooraanstaande Italiaanse krant La Repubblica, die zich beroept op goed ingevoerde bronnen in Madrid. Spaanse media hebben het bericht inmiddels overgenomen, maar het Spaanse hof weigert elk commentaar.


  Opvallend is dat de suggestie van een koninklijke scheiding in Spanje niet als onzin wordt afgedaan. Dat het niet botert tussen Juan Carlos, die al vele affaires achter de rug heeft, en zijn vrouw is lang duidelijk. In 2012 bijvoorbeeld werd de gouden bruiloft niet gevierd. Kort daarvoor was uitgekomen dat de koning met een vriendin op olifantenjacht was gegaan in Botswana.

  Ook in boeken over het koningspaar wordt al lang gewag gemaakt van het feit dat Juan Carlos en Sofia die in 1962 in Athene trouwden, gescheiden levens leiden en in aparte vleugels van het paleis wonen. Alleen voor officiële gelegenheden kwamen ze nog bij elkaar. Zo begroette Sofia haar man vorig jaar buiten bij het paleis met een kus toen ze elkaar troffen voor de ontvangst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De eerste publieke kus in jaren, merkten de verraste Spaanse media op.

  Mallorca

  Het koningspaar is sinds de troonsafstand in juni niet meer samen gezien. Sofia was zonder Juan Carlos op vakantie op Mallorca en Juan Carlos die de afgelopen tijd gebruikte om verder te herstellen van eerdere heupoperaties, ging alleen naar Colombia voor de installatie van de herkozen president.

  Spaanse media hebben eerder de mogelijkheid van in elk geval een scheiding van tafel en bed besproken, waarbij ook werd gezegd dat het koningspaar ook zonder dat wel een gescheiden leven zou kunnen leiden.

  3 september 2014 - 16:39