×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Na 4 maanden eindelijk kabinet voor Zweden

  Koning Karl Gustaf maakte vandaag kennis

  Na 4 maanden eindelijk kabinet voor Zweden

  De nieuwe Zweedse premier Stefan Löfven heeft zijn regering gepresenteerd aan koning Carl Gustaf en kroonprinses Victoria. Dat gebeurde in een speciale bijeenkomst op het koninklijke slot.


  Nadat de royals de regeringsleden persoonlijk de hand hadden geschud, begon de speciale vergadering. Carl Gustaf hield een kleine toespraak waarin hij de nieuwe ministers nogmaals wees op hun plicht om de kiezers op goede wijze te vertegenwoordigen. Daarna bedankte hij iedereen die bij de kabinetsformatie betrokken was voor alle inspanningen. Riksdag-voorzitter Andreas Norlén deed daarna verslag van de totstandkoming van de nieuwe regering. Carl Gustaf nam toen opnieuw het woord en installeerde de nieuwe regering. Het was nog een hele toer voor de Zweden om een nieuwe regering te formeren. De formatie duurde ruim vier maanden en dat is opzienbarend lang voor het land.

  21 januari 2019 - 18:14