Mogelijk toch vaderschapstest Juan Carlos

De Spaanse justitie neemt de eis in behandeling van de Belgische Ingrid Jeanne Sartiau om een vaderschapstest te doen bij de voormalige koning Juan Carlos. Eerder wezen Spaanse magistraten de eis resoluut af. Maar nadat koning Juan Carlos in juni vorig jaar afstand van de troon had gedaan ten gunste van zijn zoon Felipe, probeerde Sartiau het opnieuw.

Sartiau stelt dat haar inmiddels hoogbejaarde moeder Liliane haar tien jaar terug heeft verteld dat ze kind is van Juan Carlos. Haar moeder zou het bed met de toenmalige prins hebben gedeeld. Ze kwam er volgens Sartiau echter pas later achter dat ze een minnaar van koninklijke bloede had omarmd. Sartiau wil weten wie haar vader is en stelt geen geld of rechten te claimen.

Het is nog onduidelijk of Sartiau nu kans maakt haar zin te krijgen, aldus Spaanse media. De Spanjaard Alberto Solá kreeg dat woensdag in ieder geval niet. Hij wil Juan Carlos' DNA omdat hij ervan overtuigd is zijn oudste zoon te zijn. De rechters wezen zijn verzoek af.

Juan Carlos de Borbón y Borbón regeerde Spanje van november 1975 tot juni vorig jaar. Zijn zoon regeert nu als Felipe VI van Spanje.