Placeholder

Letizia opent Spaanse Vakantiebeurs

Koningin Letizia heeft woensdag in de Feria de Madrid, de Jaarbeurs van de Spaanse hoofdstad, de 36e editie van de internationale toerismebeurs Fitur geopend - de Spaanse variant van de Vakantiebeurs. Daaraan neemt dit jaar een recordaantal bedrijven en instellingen deel: zo'n 9500 uit maar liefst 165 landen en gebieden.

Volgens Spaanse media werd op de beursvloer wat gemopperd dat niet koning Felipe maar koningin Letizia de opening verrichtte. Gezien het belang van de toerisme-industrie voor Spanje vond de sector dat de koning zelf had moeten komen. Felipe had echter een goed excuus; hij is deze hele week bezig met consultaties over de vorming van een nieuwe regering.

Koningin Letizia maakte een rondgang over de beurs, waarbij ze eerst aandacht besteedde aan de stands van onder andere de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia en spoorbedrijf Renfe. Vervolgens bezocht ze de vertegenwoordigingen uit Zuid-Korea, China, Japan en India, om daarna nog te gaan kijken in het paviljoen waar onder meer Amerika en Andalusië zich presenteren. De rondgang eindigde bij de exposities van Ceuta, Madrid en Turespaña.