×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Letizia gekwetst door aantijgingen na video

  Letizia gekwetst door aantijgingen na video

  De Spaanse koningin Letizia is 'getroffen, bezorgd en gekwetst' door het dinsdag plotseling opgedoken videofragment waarin ze het aan de stok lijkt te hebben met haar schoonmoeder koningin Sofia. Dat vertelde Imma Aguilar woensdag in het televisieprogramma El círculo van Telemadrid. Aguilar is oud-collega van voormalig televisiejournalist Letizia, en zou haar telefonisch hebben gesproken nadat een mediastorm was uitgebroken over de opnamen.


  De beelden dateren van afgelopen zondag en zijn gemaakt door de Spaanse televisiezender TVE, die opnamen mocht maken van het traditionele koninklijke bezoek aan de mis van 12 uur in de kathedraal van Palma de Mallorca. Maar ze vielen pas op toen iemand die de beelden op internet voorbij zag komen, opmerkte dat er bijna een handgemeen was tussen de twee koninginnen, en dat fragment op Twitter zette. Binnen 24 uur hadden twee miljoen mensen het bekeken.

  De verklaringen van de opnamen lopen uiteen. De consensus is dat Letizia opzettelijk en duidelijk verhinderde dat er een foto werd gemaakt van haar dochters Leonor en Sofia samen met koningin Sofia. Dat leidde ook tot een boze reactie van Leonor, die de hand van haar oma boos wegsloeg toen deze bleef proberen in beeld te blijven van de fotografen voor de kathedraal. De geschrokken koning Felipe moest de ruzie sussen terwijl koning Juan Carlos verbaasd toekeek.

  Volgens Letizia zelf, zo vertelde Anguilar, was er niks anders aan de hand dan dat ze haar dochters wilde beschermen tegen al te opdringerige media. ,,Het was een natuurlijke en moederlijke reactie. Ze is zeer toegewijd aan haar werk, aan de rol die ze heeft, maar ook als moeder met zorg voor haar dochters”, aldus Aguilar.

  Uit een online-opiniepeiling van de krant El Mundo bleek echter dat de uitleg van Letizia maar door weinig Spanjaarden werd geloofd. Van de bijna 12.000 deelnemers aan de peiling steunde 92 procent koningin Sofia in de polemiek met haar schoondochter.

  4 april 2018 - 22:00