×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Lagerhuis Spanje keurt troonsafstand goed

  Overweldigende meerderheid voor abdicatiewet

  Lagerhuis Spanje keurt troonsafstand goed

  Het Spaanse Lagerhuis, het Congres van Afgevaardigden, heeft woensdag zoals verwacht met een overweldigende meerderheid ingestemd met de wet die regelt dat de koning zijn functie neerlegt. De 76-jarige vorst Juan Carlos heeft te kennen gegeven te willen aftreden. Hij wordt later deze maand officieel opgevolgd door zijn zoon Felipe.


  299 afgevaardigden stemden voor de wet, 19 stemden tegen en er waren 23 stemonthoudingen. De centrumrechtse premier Mariano Rajoy beklemtoonde woensdag in zijn toespraak dat niet ter discussie staat of Spanje een monarchie is. De Spaanse socialistenleider Alfredo Pérez Rubalcaba betoonde namens zijn partij (PSOE) trouw en respect aan de toekomstige koning, maar hoopt ook op ingrijpende hervormingen op sociaal en institutioneel gebied. Een aantal republikeinse sprekers gebruikte de zitting om hun afkeer van de monarchie te spuien.

  De Spaanse Senaat stemt op 17 juni nog over de wet. Als de wet ook daar wordt aangenomen, kan Juan Carlos hem ondertekenen en daarmee de weg vrijmaken voor een troonsbestijging door prins Felipe.

  11 juni 2014 - 13:07