×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins Frederik deelt overwinning met kinderen

  Denemarken verovert wereldbeker

  Kroonprins Frederik deelt overwinning met kinderen

  Handbalnatie Denemarken is in opperste staat van opwinding en het kroonprinselijk gezin deelt in de feestvreugde. De nationale handbalploeg veroverde zondag in eigen land de wereldbeker. In de Jyske Bank Boxen in Herning zagen 15.000 toeschouwers hoe aartsrivaal Noorwegen met 31-22 van het veld werd gespeeld.


  Kroonprins Frederik was samen met echtgenote kroonprinses Mary en drie van hun vier kinderen, de prinsen Christian en Vincent en prinses Isaballa naar de uitverkochte arena gekomen om de manschappen aan te moedigen. Frederik kwam bij de prijsuitreiking de ploeg op het veld feliciteren. De handbalploeg is regerend Olympisch kampioen, maar won nooit eerder het wereldkampioenschap. In 2008 en 2012 was Denemarken Europees kampioen en bij het WK werd sinds 1938 driemaal zilver en eenmaal brons gewonnen. Frankrijk, dat bij vier van de vijf laatste WK’s goud won, moest dit keer genoegen nemen met een zwaar bevochten bronzen medaille. Duitsland, dat samen met Denemarken het WK organiseerde, werd op het nippertje met 26-25 verslagen.

  28 januari 2019 - 08:54