×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kritiek op Saudische reis koning Felipe

  Kritiek op Saudische reis koning Felipe

  Het officiële bezoek dat koning Felipe bracht aan koning Salman van Saudi-Arabië heeft in Spanje ook protesten uitgelokt. Mensenrechtenorganisaties en linkse partijen nemen het Felipe kwalijk dat hij op bezoek ging bij een regime dat verantwoordelijk is voor duizenden doden in Jemen - waar Saudi-Arabië oorlog voert - en dat steun verleent aan jihadisten. Ze noemen Felipe 'medeplichtig'.


  Dit mede omdat de reis was bedoeld om een contract binnen te halen voor de levering van vijf korvetten ten behoeve van de Saudische marine. Dat contract ter waarde van 2 miljard euro zou ten goede komen aan de werven van Navantia in El Ferrol en San Fernando. Tweeduizend mensen zouden daardoor vijf jaar werk hebben.

  Maar die schepen, zo stellen onder meer Amnesty International en Greenpeace, kunnen ook worden ingezet voor de strijd tegen Jemen, waar de bevolking door een blokkade van de Saudi's wordt uitgehongerd. De partijen Podemos ('Wij kunnen') en Izquierda Unida ('Verenigd Links') vroegen de koning eerder al af te zien van de reis naar een land 'waar mensenrechtenactivisten lijden onder voortdurende onderdrukking'.

  Voor Felipe was de maandag afgesloten reis een kwestie van driemaal is scheepsrecht. Hij zou eerst vorige jaar februari al gaan maar moest toen afzeggen vanwege de politiek crisis in eigen land. In november stond de reis opnieuw op de agenda en werd toen weer uitgesteld door het overlijden van prins Turki, een broer van koning Salman.

  16 januari 2017 - 15:55