Koningsmaal Felipe en Letizia voor Parijse armen

Het staatsbanket dat de Franse president Hollande zou geven voor het Spaanse koningspaar, gaat woensdag naar de armenzorg in Parijs. Koning Felipe VI en koningin Letizia braken hun dinsdag begonnen staatsbezoek aan Frankrijk af na de crash van de Duitse Airbus A320 in de Franse Alpen.

Het staatsbanket voor in totaal ongeveer 150 mensen bleef daarmee onaangeroerd in de keukens van het Elyséepaleis staan. Een deel van het koningsmaal is nu weggegeven aan de armen, meldden Franse media. Zij mogen zich nu tegoeddoen aan onder meer ganzenlever en zeebaars.

Gisteren bracht Felipe in Parijs zijn condoleances over aan de nabestaanden van de slachtoffers van de crash. "Mijn deelneming gaat ook naar de Duitse nabestaanden", aldus de koning die zich diep geraakt toonde. De monarch dankte de Franse autoriteiten voor de snelle hulp. "Ik weet dat de plek van de ramp zeer moeilijk bereikbaar is en dat het zoeken er moeilijk zal zijn.'' Hij riep Frankrijk, Spanje en Duitsland op om gezamenlijk te werk te gaan bij het aanpak van de gevolgen van de crash.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen