×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Sofia vist afval uit zee

  Spaanse koningin leert over effecten milieuvervuiling

  Koningin Sofia vist afval uit zee

  Koningin Sofia van Spanje heeft donderdag haar tijd milieuvriendelijk besteed. Voordat de rest van de koninklijke familie op Mallorca landt, is zij op een boot gestapt om te kunnen zien wat voor effect afval heeft op de Middellandse Zee.

  Aan boord van het houten schip kreeg de koningin informatie van wetenschappers en vrijwilligers over het effect van plastic afval op de leefomgeving van verschillende diersoorten. Zo ging het onder andere over de Vale pijlstormvogel, de meest bedreigde vogelsoort in Europa. Sofia hielp bij het opvissen van afval uit zee, waaronder veel achtergelaten vismaterieel.

  De koningin, die graag haar zomervakantie doorbrengt op het Spaanse eiland, hecht veel belang aan het milieu in het algemeen en de natuur van Mallorca in het bijzonder. Al twee jaar lang doet ze mee aan een grote campagne om de stranden van Mallorca op te ruimen.

  26 juli 2019 - 18:39