Koningin Sofía houdt zoon Felipe goed in het vizier

Koning Felipe heeft op de vijfde en voorlaatste dag van de zeilwedstrijden om de Koningscup zijn achterstand op de leider in het klassement van de Swan 50-klasse niet kunnen inlopen. Integendeel, met een finish op de zevende plaats na de teleurstellende achtste plek in de tweede race van donderdag, staat Felipe met de bij de marine geregistreerde zeilboot Aifos steviger op de zesde plaats. De kans dat de koning zaterdag de prijs aan zichzelf kan uitreiken, is vrijwel verkeken.

Een jaar geleden ging de koning de slotdag van de Copa del Rey, het grote zeilevenement in de baai van Palma op Mallorca, nog in als klassementsleider. Toen echter verspeelde hij zijn eerste plaats, waardoor Felipe nog altijd wacht op de eerste overwinning in de prestigieuze bekerstrijd.

De koning werd vrijdag op het water gade geslagen en aangemoedigd door zijn moeder koningin Sofia en zus prinses Elena, die aan boord van de boot Somni de verrichtingen volgden. Sofia heeft vroeger zelf ook gezeild en ze heeft de liefde voor de sport aan al haar drie kinderen overgebracht. De koningin zou haar kleindochters Leonor en Sofia ook graag op het water zien, maar zij hebben tot nu toe nog geen belangstelling getoond voor het zeilen.

Sofia en Felipe moesten vrijdag op tijd weer aan wal zijn voor de receptie die 's avonds voor zo'n 450 genodigden wordt gehouden in La Almudaina, het eeuwenoude paleis van Palma. Vertegenwoordigers van republikeinse en nationalistische partijen boycotten het ontvangst, terwijl er ook een protestdemonstratie is aangekondigd.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen