×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Juan Carlos aanwezig bij stierenvechten

  Vrouw Sofia negatief over traditie

  Koning Juan Carlos aanwezig bij stierenvechten

  De Spaanse koning Juan Carlos wordt donderdag verwacht in San Sebastian waar voor het eerst in twee jaar bij de plaatselijke feesten 'Semana Grande Donostia' weer stierengevechten worden gehouden. Koningin Sofia liet zich bij voorkeur niet zien in de arena's. Zij is verklaard tegenstander.


  Dat er in de Illumbe arena weer stierenvechten mogelijk zijn, is het resultaat van de laatste gemeenteraadsverkiezingen in mei. Toen werden de tegenstanders van deze traditionele Spaanse sport verslagen en stemde de Baskische nationale partij PNV in met de hervatting van het stierenvechten.

  De stieren die Juan Carlos te zien krijgt, zijn afkomstig van de Torrestrella-ranch en de gevechten worden rechtstreeks op de televisie uitgezonden. Juan Carlos is met regelmaat in arena's te vinden, evenals zijn dochter prinses Elena. Koning Felipe was eerder dit jaar bij de opening van de Feria de San Isidro in Madrid, het jaarlijkse stierenvechtfestival.

  13 augustus 2015 - 14:03