×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Felipe ontvangt premier op vakantieadres na zeilweek

  Koning Felipe ontvangt premier op vakantieadres na zeilweek

  De Spaanse koning Felipe en zijn gezin kunnen na een verblijf van ruim een week op Mallorca bijna echt aan hun zomervakantie beginnen. Op de openbare agenda van Felipe staat nog één officiële verplichting. Maandag ontvangt hij in zijn zomerpaleis Marivent de Spaanse premier Pedro Sanchez. Daarna kan de koning van het eiland vertrekken en elders in alle rust en anonimiteit van zijn vakantie genieten.


  Het verblijf in Palma kan namelijk worden vergeleken met het zitten in een etalage, voor iedereen zichtbaar. Felipe's ouders vonden dat veertig jaar geleden toen de traditie van de zomervakantie op Mallorca begon, niet zo erg en hun toen nog jonge kinderen groeiden op in de wetenschap dat er altijd wel fotografen in de buurt waren.

  Tegenwoordig wordt daar anders over gedacht en met name koningin Letizia wil haar dochters niet dagelijks blootstellen aan de camera's, die mede door de mobiele telefoons nu echt overal aanwezig zijn. Vandaar dat het gezin alleen de eerste vakantieweek nog op Mallorca is, zodat Felipe kan deelnemen aan de zeilwedstrijden om de Koningscup en ondertussen reclame kan maken voor het eiland.

  Bribón

  Zaterdagavond overhandigde de koning aan de winnaars van de verschillende zeilklassen de bekers van de 37ste editie van de Copa del Rey. Onder de winnaars was ook 'Bribón', de boot waarmee Felipe's vader Juan Carlos tegenwoordig vaart in de zesmeterklasse. Juan Carlos moest op doktersadvies echter afzeggen en miste daardoor de kans de door hem zelf ingestelde Koningscup voor de zesde keer te winnen.

  Felipe ging alleen naar de prijsuitreiking. Echtgenote Letizia en dochters Leonor en Sofia bleven thuis, maar zij hadden zich zaterdagmiddag voor het eerst in de zeilweek wel even laten zien bij de Koninklijke Zeilclub.

  5 augustus 2018 - 11:33